Informatie over zonnepanelen

Waarom zonnepanelen?

Waarom zou u in zonnepanelen willen investeren?

Er zijn talloze redenen waarom u over zou kunnen gaan tot de aanschaf van zonnepanelen. Hieronder meer informatie over waarom investeren in zonnepanelen een goed idee is!
Bent u na het lezen van de informatie overtuigd? Of heeft u toch nog wat vragen over of het ook voor u interessant is om te investeren in zonnepanelen ? Neem contact op met Solar Sterk B.V. en we helpen u graag.

Beter rendement dan geld sparen bij de bank

Als u geld wegzet op een spaarrekening, levert de rente minder op dan de besparing die u creëert met de aanschaf van zonnepanelen. Bij banken ligt het rentepercentage namelijk lager dan het percentage wat zonnepanelen opleveren. Zelf bij een rentepercentage van 1,5% bij de bank, wat vrij hoog zou zijn, weegt dit niet op tegen wat zonnepanelen opleveren.

Het rendement van de zonnepanelen kan oplopen van zo’n 2% tot zelfs 6,5%. In het slechtste scenario, iets wat niet snel zal gebeuren, heeft u dus nog altijd een rendement van zo’n 2%. Zelfs als de salderingsregeling zoals deze nu is abrupt zou vervallen. Het levert dan alsnog meer op dan dat u dat zelfde geld op een spaarrekening zou zetten.

Zoals u wellicht heeft gelezen, gehoord of ergens gezien, gaat het salderen van opwekking en verbruik afgebouwd worden en zal dit uiteindelijk vervallen. Dit is nu nog niet aan de orde. Mocht u daardoor twijfelen of u het de investering wel waard vindt? Bekijk dan eens de pagina rekenvoorbeelden. Daar kunt u lezen dat het wel degelijk een goede investering is, ook na het volledig afschaffen van de salderingsregeling.

Besparen op de energierekening

Als u investeert in zonnepanelen, bespaart u vanaf het moment van installeren al geld. Uiteraard kosten de zonnepanelen eerst geld, echter bespaart u al wel meteen geld op de energierekening en hoeft u niet eerst jaren te wachten voor u ook maar iets terugziet van uw investering.
In verhouding met andere investeringen in bijvoorbeeld vastgoed of aandelen, kosten zonnepanelen veel minder tijd om uw investering terug te verdienen en er ook wat aan over te houden.

U betaalt een voorschot aan de energiemaatschappij gebaseerd op het verbruik van voorgaande jaren. Dit verbruik blijft meestal gelijk indien uw situatie niet wijzigt maar door de opwekking van de zonnepanelen, kost het u toch iedere maand minder dan voorheen.
Als u weet hoeveel u ongeveer gaat opwekken, kunt u uw maandbedrag daarop aanpassen waardoor u maandelijks al meteen minder hoeft te betalen voor uw energie.

Op het moment dat u de zonnepanelen een aantal jaren heeft, gaat u de terugverdientijd bereiken. De exacte tijd hangt af van meerdere factoren. Dit houdt in dat u op dat moment evenveel bespaart heeft op de energierekening in euro’s dan u heeft betaald voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen.

Zodra de terugverdientijd is bereikt geniet u volledig van alle euro’s die bespaard worden op de energierekening. Daar kunt u een hoop leuke dingen mee of van doen.  Het zou zonde zijn om deze euro’s niet zelf te gebruiken maar aan de energiemaatschappijen te geven toch? Neem daarom snel contact op voor de mogelijkheden om te investeren in zonnepanelen via Solar Sterk B.V. .

Duurzaamheid

Samen met Solar Sterk B.V. bijdragen aan een gezonder milieu, wie wil dat nou niet? Door te investeren in zonnepanelen, levert dit niet alleen voor uzelf iets op maar helpt u ook mee aan een beter en schoner milieu.

Buiten dat het fijn is om anderen te helpen, is het ook belangrijk voor onze aarde. Het zou toch zonde zijn als onze kinderen, hun kinderen en alles wat er verder op aarde leeft niet meer kunnen genieten van wat er om ons heen is zoals wij dat hebben kunnen doen?

Er zijn meerdere voordelen bij het opwekken van energie door de zon ten opzichte van andere manieren.
Zo komen er geen schadelijke stoffen vrij bij het produceren van de energie door de zonnepanelen, iets wat bij andere manieren van opwekken wel het geval is.

Daarnaast is er minder CO2 uitstoot door deze schone manier van energie opwekken ten opzichte van traditionele opwekking van energie middels fossiele brandstoffen.

De bron die nodig is voor het opwekken van de energie is  natuurlijk de zon. Deze raakt niet op en kan blijvend gebruikt worden. Andere bronstoffen voor het opwekken van energie kunnen wel opraken.

Btw kan teruggevraagd worden

Als u investeert in zonnepanelen, levert dit niet alleen een besparing op de energierekening op. U betaald vanaf 1 januari 2023 een tarief van 0% over de aanschaf van zonnepanelen.

Investeren in zonnepanelen is natuurlijk niet erg goedkoop. Twijfelt u nog omdat u het toch een aardige investering vindt? Wellicht kunt u uw twijfels wegnemen door te realiseren dat u uiteindelijk 21% minder betaald dan voor andere producten.

Goede investering op korte en lange termijn

Als u investeert in zonnepanelen en ze zijn geïnstalleerd, begint u gelijk met terugverdienen. Niets, behalve de weersomstandigheden, staat u in de weg om uw investering terug te verdienen en er daarna geld aan te gaan verdienen.

U bent niet afhankelijk van anderen of uw investering geld waard wordt en blijft maar bent verzekerd van een goede investering die altijd geld opbrengt onderaan de streep.

Ook is het zo dat u veel langer plezier kunt hebben van uw zonnepanelen dan een aantal jaren geleden. Over het algemeen is de levensduur van zonnepanelen, omvormers en systemen een stuk toegenomen ten opzichte van jaren terug en wordt er vaak een langere garantietermijn aangehouden door de fabriek.

Niet volledig afhankelijk van energiemaatschappij

Omdat u zelf energie opwekt, bent u niet langer volledig afhankelijk van uw energiemaatschappij voor het leveren van stroom.

Soms kan u zelfs volledig energie neutraal worden. Dat wil zeggen dat u ongeveer evenveel opwekt dan u verbruikt. U heeft dan nog alleen bepaalde vaste kosten bij uw energie maatschappij en niet meer kosten die u voorheen per KWH verbruikte stroom betaalde.

Daarnaast is het ook mogelijk dat u meer stroom zelf opwekt dan u verbruikt. U levert dan stroom terug aan het elektriciteitsnet. Vanuit de energiemaatschappij krijgt u dan een terug leververgoeding.  Echter weegt dit meestal niet op tegen extra investeringskosten die het met zich mee brengt. Dan is het vaak voordeliger iets minder zonnepanelen aan te schaffen en energie neutraal te zijn in plaats van ook nog terug te leveren.